laadpunten.
slim.
geconnecteerd.
Proficiat, je volgende bedrijfswagen van Besix is elektrisch! Tijd om je woning voor te bereiden op laadsessies thuis.
De vraag is of je gewoon wil inpluggen en laden? Of wil je een laadpunt dat rekening houdt met de verbruikers in de woning, met zonne-energie, het afvlakken van pieken, e.d.? En wat met het design en gebruiksgemak? Hoe dan ook, we hebben een antwoord op al je vragen. Een laadpunt kiezen en een offerte aanvragen is zo gedaan. Scroll zeker verder.
Smappee
Eerlijk? Dit merk biedt momenteel de slimste laadpunten op de markt. Of het nu om loadbalancing gaat, het sturen van overschotten, het afvlakken van pieken of zelfs laden met dynamische tarieven, de laadpunten kunnen het probleemloos aan.
Zonne-energie
Zonne-energie kan makkelijk geïnjecteerd worden in de wagen. Houd er rekening mee dat de woning uiteraard voorrang krijgt
Pieken aanpakken
Het laadpunt kan je energie spreiden, om zo het aantal kW per uur lager te houden. je kan ook een heuse pieklimiet instellen.
Verbruik in kaart
Infinity, het energiebeheersysteem van Smappee, brengt je verbruik en productie in kaart. De tool zal ook je sluimerverbruik kenbaar maken en tips geven om energie te besparen
EV One
Op aanvraag, maakt standaard geen deel uit van het pakket
EV Wall socket
Wit muurmodel met een socket. Strakke en moderne look. Ook met zwart front verkrijgbaar (mits meerkost en indien het laadpunt niet in de zon staat).
EV Wall Cable
Zelfde uitvoering, maar dan met een vaste kabel van 8 meter.
Easee
Noors merk dat sinds september 2023 een nieuwe generatie op de markt heeft gebracht. Strakke, geconnecteerde laadpunten die op de woning loadbalancing kunnen uitvoeren. Ook in diverse kleuren te verkrijgen.
Slimme meting
Het toestel werkt naadloos samen met de Equalizer, een component die kan worden gekoppeld aan de digitale (en analoge) meter en rekening houdt met het verbruik van de woning.
Vergrendeling
Je kan je laadkabel vergrendelen tegen diefstal en RFID activeren om enkel toegang te krijgen met een laadpasje.
Open API
Easee draait op een Open API en kan dus geïntegreerd worden in bestaande domotica-systemen (Niko, Home Assist, Loxone) of energiebeheersystemen zoals Flexio.
Charge Lite
We plaatsen 'm graag, net omdat het laadpunt zo strak is en een geïntegreerde e-sim heeft, voor connectie op moeilijke plaatsen.
Kleuren
De cover komt standaard in het zwart. Mits meerkost (€ 45) kan je een andere kleur kiezen: wit, rood, antraciet of grijs.
Equalizer
Zorgeloos laden met loadbalancing. Solar charging kan voorlopig enkel indien Easee als provider is gekozen (niet indien Mobiflow is gekozen). Er is een update in de maak.
Offerteaanvraag
Besix heeft voor de laadpunten prijzen onderhandeld die de installatie van een slim laadpunt zeer interessant maken. We starten met een audit op afstand waarvan je zelf het meeste materiaal reeds kan bezorgen. We geven je onder alvast enkele tips om de juiste informatie te verzamelen.
Gebruik het formulier helemaal onderaan om een offerte aan te vragen. Kies de juiste taal alvorens te beginnen.
Netaansluiting
Om een correct laadpunt voor te stellen, dienen we je netaansluiting en vermogen van de woning te kennen. Dat kan je eigenlijk zeer makkelijk achterhalen. Ga naar je analoge of digitale meter en kijk naar de zekering die zich doorgaans rechtsonder de meter bevindt. Op de zekering zal je in het vet en zwart bijvoorbeeld C32 of 32A zien staan. Dat is het amperage waarop je woning is afgezekerd.
Om te weten of je 1 fase hebt, 3 fasen zonder neuter of 3 fasen mét neuter, zijn er symbolen die het weggeven. Die kan je ook makkelijk terugvinden zoals het voorbeeld hiernaast. Vind je het niet meteen? Geen nood. Neem hoe dan ook een foto van de zekering en van de meter en we bekijken het. Indien nog steeds onduidelijk, nemen wij contact op met de netbeheerder.
Plaats in de zekeringkast
Kunnen we de componenten van het laadpunt in de bestaande kast zetten of dienen we een extra kastje te plaatsen? Ga naar de hoofdkast, open ze en neem een duidelijke foto. Neem ook een breedbeeldfoto zodat we de omgeving van de kast kunnen zien.
Je mag ook foto's nemen van andere kasten in de buurt. Als daarin nog plaats is, komen die zeker ook in aanmerking. Wel belangrijk dat je dan zeker die breedbeeldfoto neemt (op gsm: 0,5 x).
Zonnepanelen?
Heb je zonnepanelen? Neem dan ook een foto van de zekering van die installatie. Die is in je kast aangeduid als PV of 'zonnepanelen' door de installateur. We kunnen dan zien of de panelen teruggeven op 1 fase of 3 fasen, wat belangrijk is voor het laden met zonne-energie. Indien de zekering zich op een heel andere locatie dan de hoofdkast bevindt, dien je dat ook aan te geven, want dan dienen we rekening te houden met een andere configuratie (bij bv. Smappee).
Traject
Onze standaardinstallatie bevat een traject van 10 meter in opbouw met 1 muurdoorboring. Voor de meeste installaties volstaat dat. Het is echter altijd belangrijk om een idee van dat traject te hebben. Kunnen we in opbouw plaatsen of moeten we graven? Welke muren dienen we te doorboren? Moeten we langs een kelder of verluchtingsschacht? Plaatsen we tegen de gevel of in de garage? Of op een paal? Indien je enkele foto's van het traject neemt, kunnen we makkelijk inschatten of het effectief een standaardinstallatie is of we extra zaken dienen te voorzien. Daar mag je gerust ook enkele foto's van nemen.
Voor installaties met graafwerken of op een paal, maken we doorgaans een afspraak voor plaatsbezoek. Ook voor lange trajecten.
Upload foto's
Nu je het formulier hebt ingediend, dien je enkel nog je foto's te uploaden (volgens bovenstaande richtlijnen). Dat kan via je smartphone, door de qr-code te scannen en vervolgens je naam ook op te geven. Of je gebruikt onderstaande link: